Kaiutinkaappi

Kaiutinkaappi putkivahvistimelle.

Koska pelkällä vahvistimen nupilla ei voi soittaa pitää alkaa tekemään kaiutinkaappia. Ja kaiutinkaapin kulmat ajattelin tehdä tukevimmalla tavalla eli sormiliitoksilla. Sitä varten pitää ensin tehdä jigi jolla ne sormet ja lovet saa kohdilleen. Onneksi netistä löytää apua lähes kaikkeen mitä vaan sattuu tarvitsemaankin. Eli löytyi piirustukset jigille. Hiukan piti tietenkin soveltaa että toimii käyttämässäni sirkkelissä.

Alkoi onnistumaan kun hetken teki säätöjä ja kokeiluja hukkapaloihin.

Kaikki seinät ja takaosa tukevasta vanerista ja etuseinä hiukan ohuemmasta vanerista. Rimoilla nostetaan etukangas irti vanerista.

Rimojen liimausta etuseinään.

Kiinnityslistat etu- ja takaosille.

Sormiliitoksista tuli tosi tukevat. Kulmat ovat myös jo pyöristetty ajamalle ne jyrsimellä.

Takaseinän osat. Tein takaa avoimen mallin soundien takia. Tein hiukan samanlaiset ylä- ja alaosat kuin olisi Fender Tweed Deluxen takaseinässä. Kaappi on mitoiltaan suunnilleen sama kuin Fender.

Keinonahan liimaus alkamassa. Nahalla oli sen verran leveyttä että teen kaksi saumaa pohjaan niin jää sivut ainakin siisteiksi.

Tässä se sitten on, kaiki osat kiinnitettyinä kulmasuojia myöten. Fender Tweed Deluxe istutettuna ja modattuna vanhaan Tulane-radioon. Kaiuttimena kaapissa on Jensen P12Q.

 

 

[Simo] [Soittimet] [Valokuvaus] [Tietokone] [Ylösten suku] [Villa Pikkulilla] [Puutyöt] [Tuoli] [Pöytä] [Kaiutinkaappi] [Vahvistin] [Kaiutin VOXille] [Uutisia] [Simo, english]